Mladá herečka Dominika Býmová zpět ve svém rodném městě

Na začátku června byli opavští diváci svědky premiérové hry Svaté neřesti , pražského zájezdového divadla Artur. Ohlasy byly více než pozitivní a soubor se tak mohl připravit na premiéru pro publikum letní scény Galerie Harfa v Praze. Tam se totiž představení odehrálo až o 14 dní později.

Dominika Býmová je již necelý rok členem souboru a vplula do něj naprosto přirozeně. Přesto, že ve skutečnosti působí křehce, na jevišti je to hotový uragán. Ve hře Svaté neřesti si zahrála roli jeptišky. A zhostila se jí s veškerou vervou a vtipem sobě vlastním.

Jen po odložení kostýmu byli diváci překvapeni, jakým půvabem Dominika oplývá. Celé představení je totiž zahalená do řeholní sutany.

Cesta k divadlu, které, jak prozradila, je její obrovskou vášní a životním naplněním, nebyla nikdy jednoduchá. Herectví ji přitahovalo již od dětství, kdy hrála rodině po domácku vyrobené loutkové divadlo.

Dlouhý čas se věnovala hodinám dramatického umění, tanci, zpěvu a také přijímacím zkouškám na činoherní herectví. A protože se říká, že snahou a pílí se nejdále dojde, Dominika hrála v seriálech jako Ordinace v růžové zahradě 2, Zdivočelá země a Sanitka 2. Především však v divadelních hrách nejen divadla Artur. A to je její kariéra teprve na startovní čáře. Až čas ukáže, jak velká hvězda se v Opavě před šestadvaceti lety zrodila. A my všichni si na to rádi počkáme.

Termíny představení pro pražské i mimopražské diváky jsou k dispozici na stránkách www.dominikabymova.cz nebo na www.divadloartur.cz .